Luna de miere în Maroc

 
Primul lucru pe care l-am făcut după ce s-a terminat Exatlon a fost să îmi cer telefonul ca să sun acasă. După cinci luni rupt de lume, împărțind o plajă și  prea puține porții de mâncare cu o mână de oameni, smartphone-ul părea un instrument ciudat pe care trebuia să-l deslușesc. Așa am reușit să o fac pe Alice să aștepte lângă telefon ore bune pentru că nu îmi aminteam pin-ul. 
Ce să spui prima dată după cinci luni în care abia dacă ai avut câteva vești de acasă? Am avut timp să îmi fac planuri multe, dar o vacanță era promisă dinainte să plec și despre asta am și vorbit. Noi aveam câteva capitale europene pe care voiam să le vedem sau revedem de mult, dar Alice mi-a spus un singur cuvânt: Maroc. 
Recunosc, nu mă mai gândisem la Maroc până atunci. Nici nu era pe harta destinațiilor mele, dar se pare că iubirea chiar te poartă departe, pentru că instant mi-am dorit să mergem în Maroc. 
La întoarcerea mea în România, m-am așezat stângaci pe un genunchi si am întrebat-o pe Alice dacă vrea să îmbătrânim împreună. Asta se traduce în nuntă. În stilul nostru relaxat, desigur, fără prea multe tradiții bifate, dar cu siguranță cu o lună de miere atașată.  Pentru că o surprindeam des uitându-se pe Instagram la fotografii cu orașele imperiale ale Marocului și pentru că știu cât de mult îi place arhitectura orientală, am început să mă interesez cum ajungem acolo cât mai repede având în vedere că vom merge cu Zora si o sa fie prima dată în avion.
Așa am aflat de Lidl Tour, Norocul meu este că Marocul este una dintre cele mai populare destinații ale lor, așa că anul aceasta au venit cu o surpriză în premieră: au introdus primul charter spre Maroc, din Romania. Asta înseamnă că vom ajunge în doar patru ore din București în Marrakech. 
Deși reacția lui Alice la aflarea veștii că plecăm o săptămână in Maroc este de neprețuit, am fost surprins de raportul calitate-preț. Alice traduce asta prin multe plimbări în bazarele lor exotice și kilograme in plus la bagajul de cală. Deja și-a făcut o listă cu mirodenii și tot felul de lucruri specifice culturii lor, care este într-adevăr spectaculoasă. 
Mă bucur că plecam imediat după nunta noastră, care va avea loc weekend-ul viitor, pe plajă. Nu că am avea noi mult stres cu pregătirile de nuntă acum, dar îmi place idea unui sejur organizat, care este o premieră pentru noi. Am mai aruncat și eu un ochi pe articolele pe care le citește Alice despre Maroc și îmi dau seama că într-adevăr e o destinație plină de istorie și mister, pe care trebuie să o vizitezi măcar o dată în viață. 
#LidlTour se va ocupa să nu ratăm obiectivele cheie, iar noi o să ne bucurăm de vacanța în trei pe care o așteptăm de atâta timp. Nu știu dacă vine o dată cu vârsta sau cu sosirea Zorei în viața noastră, dar pentru prima dată sunt încântat că voi avea puțină organizare și structură în vacanță. Știu că așa o să ne bucurăm și de locurile de acolo, și de Zora care este fascinantă în procesul de descoperire a lumii, și o să trăim și experiența romantică a lunii de miere. 
Alice spune că nu vede o destinație mai romantică decât Marocul și știu că nu o spune doar așa, pentru mine. “Casablanca" e unul dintre filmele ei preferate.
(29 voturi)