Imprimă această pagină

Ia sportul cu tine și în vacanță!

Blog

 

Nu știu cum sunteți voi, dar eu dacă stau mai mult de o zi fără să fac sport, simt că trece viața pe lângă mine și pierd ce e mai bun din ea. Ok, sunt bune și serialele, recunosc, :-) , dar trebuie să fac ceva să-mi pun sângele în mișcare, că altfel simt că fac umbră Pământului degeaba. Fac sport de 27 de ani. Mamăăă, acum, c-am scris asta, realizez ce înseamnă, cât înseamnă 33 de ani, mai ales că tocmai i-am cântat "La multi ani!" Zorei, care azi a împlinit doi ani. :-)

Bun, ziceam că fac sport de 27 de ani și că dacă e să extrag o idee generală din experiența asta, ar fi că sportul nu înseamnă doar sănătate, ci și fericire. Chimia aia care se întâmplă în corp când îți depășești limitele, când vezi rezultatele muncii tale - atât în oglindă, cât și pe cronometru, când se eliberează endorfinele imediat după efort, pentru mine reprezintă o bună parte din frumusețea zilnică a vieții. Tocmai de aia încerc să fac zilnic mișcare și încerc să învăț mereu discipline noi. Am făcut, bineînțeles, înot, am făcut sărituri în apă, muay thai, triatlon, iar acum învăț să fac kiting. Toate astea mi-au adus nu doar doza zilnică de endorfine, ci mi-au dezvoltat și motricitatea, m-au ajutat, cel mai probabil, să câștig Exatlon.

Așa că sfantul meu pentru voi, dacă-mi permiteți să vă dau un sfat (dar îmi permiteți, pentru că sunteți pe blogul meu și ați citit până aici, deci vă interesează subiectul, plus că v-am zis și de cei 27 de ani de experiență, nu? :-) ) ar fi să faceți cât mai des mișcare; că e sala de forță, că e cea de fitness, că e dans, alergare, un sport de contact sau un sport cu mingea, nu contează. Mișcă-te. Mereu.

Ia sportul cu tine și în vacanță. Vacanța nu înseamnă lâncezire, e o ocazie perfectă să te bucuri de viață. Când sunt la mare, adică în forma mea preferată de relief :-), îmi iau masca de snorkeling la mine. N-ai nevoie de butelii, n-ai nevoie de kite, de vânt, de barcă. Pentru snorkeling îți trebuie masca, atât! (și niște apă, bineînțeles) :-) Recomandări de apă bună pentru snorkeling ar fi câteva: Grecia - Zakynthos - am fost de câteva ori, este superb și Egipt, unde ne-am propus să mergem la iarnă, pentru că mi-a povestit un prieten că ar fi cea mai frumoasă lume subacvatică. Eu am testat noua mea mască aici, la noi, unde nu-i Mediterana, dar merge de teste. :-)

Aceasta se numește EasyBreath, este de la Decathlon și e super deșteaptă. Are un tub etanș cu sistem Dry top, adică nu permite pătrunderea apei prin partea superioară, conferă o vizibilitate foarte bună și nu face condens. Un filmuleț care explică mai bine tot ce face și toate informațiile despre aceasta găsiți aici!


Buuuun... Cu ce am rămas din toate astea? Pai, eu am realizat că nu mai sunt chiar puști, iar în ceea ce te privește pe tine, cu câteva recomandări, printre care, de departe cea mai importantă ar fi următoarea: ia ce-i mai bun din viață, că totul e irepetabil, și nu doar irepetabil, ci și incredibil de efemer. Poți face lucrul ăsta, zilnic, prin sport. Ia sportul cu tine și în vacanță!  Cam asta-i mantra mea. ;-) 

#health #sport #activelife #Decathlon #snorkeling #summeractivites

Ultima modificareLuni, 22 Iulie 2019 13:35
(3 voturi)
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.