Vladimir Draghia

Vladimir Draghia

Cunoscut ca actor, producator si sportiv de performanta, Vladimir Draghia este in centrul atentiei presei TV, print si online prin proiectele in care s-a implicat (emisiuni si seriale TV, campanii de responsabilitate sociala, reclame TV, imagine branduri).

Website URL: http://www.vladimirdraghia.ro/vladimir

Cea mai bună investiție posibilă

Publicat în Blog

 
Gândindu-mă la educație, la ce și cât înseamnă ea în bunul mers al societății, în dezvoltarea individului, îmi dau seama că există o problemă; înțelegem importanța ei abia când realizăm că lipsește. 
 
Observ, înaintând în viață, că inclusiv mie mi-ar fi priit să fi avut mai multă, mai bună, mai devreme. Și lucrez zilnic la asta.
 
Școala și familia joacă cele mai importante roluri în educația copiilor, iar copilăria e cea mai bună perioadă pentru asimilarea educației, dar cred că educarea este un proces continuu prin care ar trebui să trecem indiferent de vârsta pe care o avem, iar responsabilitatea o purtăm toți, și pentru a educa, și pentru a ne educa.
 
Plecând de la aceste crezuri, împreună cu echipăa OMNIASIG Vienna Insurance Group și Fundația World Vision Romania am decis că voi ajuta nu doar cu răspândirea informației, ci și cu strângerea de materiale școlare pentru a veni în sprijinul comunității din Malu Roșu, unde la începutul lunii octombrie a fost demarat un proces complex de renovare a Școlii Gimnaziale cu clasele IV – VIII, școală în care acum, datorită acestei campanii, pot învăța în condiții optime 72 de copii, 60 dintre aceștia provenind din familii defavorizate.
 
Sprijinul comunității din satul Malu Roșu a venit în urma unei analize a nevoilor oamenilor de acolo, realizată împreună cu Fundația și cu autoritățile locale. A rezultat că nevoia primordială în acel sat o constituie școala în care învață copiii, structură în care nu au mai fost efectuate lucrări ample de renovare dinainte de anul 1990.
 
Vă mulțumesc și vă felicit pentru implicare. Vă asigur că ajutorul nostru contează mult pentru acei copii și se decontează nu doar în sentimentul imediat de satisfacție pe care îl avem când ajutăm pe cineva, ci și pe termen lung, prin contribuirea noastră la îmbunătățirea sistemului imunitar al societății din care facem parte.
Citeşte mai departe ...

Ia sportul cu tine și în vacanță!

Publicat în Blog

 

Nu știu cum sunteți voi, dar eu dacă stau mai mult de o zi fără să fac sport, simt că trece viața pe lângă mine și pierd ce e mai bun din ea. Ok, sunt bune și serialele, recunosc, :-) , dar trebuie să fac ceva să-mi pun sângele în mișcare, că altfel simt că fac umbră Pământului degeaba. Fac sport de 27 de ani. Mamăăă, acum, c-am scris asta, realizez ce înseamnă, cât înseamnă 33 de ani, mai ales că tocmai i-am cântat "La multi ani!" Zorei, care azi a împlinit doi ani. :-)

Bun, ziceam că fac sport de 27 de ani și că dacă e să extrag o idee generală din experiența asta, ar fi că sportul nu înseamnă doar sănătate, ci și fericire. Chimia aia care se întâmplă în corp când îți depășești limitele, când vezi rezultatele muncii tale - atât în oglindă, cât și pe cronometru, când se eliberează endorfinele imediat după efort, pentru mine reprezintă o bună parte din frumusețea zilnică a vieții. Tocmai de aia încerc să fac zilnic mișcare și încerc să învăț mereu discipline noi. Am făcut, bineînțeles, înot, am făcut sărituri în apă, muay thai, triatlon, iar acum învăț să fac kiting. Toate astea mi-au adus nu doar doza zilnică de endorfine, ci mi-au dezvoltat și motricitatea, m-au ajutat, cel mai probabil, să câștig Exatlon.

Așa că sfantul meu pentru voi, dacă-mi permiteți să vă dau un sfat (dar îmi permiteți, pentru că sunteți pe blogul meu și ați citit până aici, deci vă interesează subiectul, plus că v-am zis și de cei 27 de ani de experiență, nu? :-) ) ar fi să faceți cât mai des mișcare; că e sala de forță, că e cea de fitness, că e dans, alergare, un sport de contact sau un sport cu mingea, nu contează. Mișcă-te. Mereu.

Ia sportul cu tine și în vacanță. Vacanța nu înseamnă lâncezire, e o ocazie perfectă să te bucuri de viață. Când sunt la mare, adică în forma mea preferată de relief :-), îmi iau masca de snorkeling la mine. N-ai nevoie de butelii, n-ai nevoie de kite, de vânt, de barcă. Pentru snorkeling îți trebuie masca, atât! (și niște apă, bineînțeles) :-) Recomandări de apă bună pentru snorkeling ar fi câteva: Grecia - Zakynthos - am fost de câteva ori, este superb și Egipt, unde ne-am propus să mergem la iarnă, pentru că mi-a povestit un prieten că ar fi cea mai frumoasă lume subacvatică. Eu am testat noua mea mască aici, la noi, unde nu-i Mediterana, dar merge de teste. :-)

Aceasta se numește EasyBreath, este de la Decathlon și e super deșteaptă. Are un tub etanș cu sistem Dry top, adică nu permite pătrunderea apei prin partea superioară, conferă o vizibilitate foarte bună și nu face condens. Un filmuleț care explică mai bine tot ce face și toate informațiile despre aceasta găsiți aici!


Buuuun... Cu ce am rămas din toate astea? Pai, eu am realizat că nu mai sunt chiar puști, iar în ceea ce te privește pe tine, cu câteva recomandări, printre care, de departe cea mai importantă ar fi următoarea: ia ce-i mai bun din viață, că totul e irepetabil, și nu doar irepetabil, ci și incredibil de efemer. Poți face lucrul ăsta, zilnic, prin sport. Ia sportul cu tine și în vacanță!  Cam asta-i mantra mea. ;-) 

#health #sport #activelife #Decathlon #snorkeling #summeractivites

Citeşte mai departe ...

O Românie curată începe de acasă

Publicat în Blog

Am făcut curat, acum două săptămâni, împreună cu alți 460 de elevi și voluntari, colectând 2000 de kg de deșeuri în localitățile Buftea, Tunari și Bragadiru, punând umăr la campania #ORomânieCuratăÎncepeDeAcasă, un proiect Procter & Gamble în parteneriat cu Act For Tomorrow.

Cifre ale curățeniei de primăvară și mai multe informații despre #oRomaniaCurataIncepeDeAcasa găsiți ceva mai jos.

Dacă vreți să vă implicați pe viitor în astfel de acțiuni, intrați pe site-ul celor de la Act For Tomorrow și aflați cum.

 

Am văzut dimineața asta, pe net, o poză cu plaja uneia dintre cele mai retrase insule de pe Pământ. Nu trăiește acolo nici măcar un om. Este nepopulată, și totuși, plină de urme ale civilizației – deşeuri 

Mă gândesc des, în ultimii ani, de când au început să fie accesibile informațiile de acest fel, la impactul pe care îl avem asupra planetei. Am vrut să zic planetei noastre, dar aș fi făcut aceeași greșeală pe care o facem de fiecare dată când aruncăm un ambalaj pe jos, când consumăm ceva de care nu avem neapărat nevoie. Problema este că avem impresia că ne aparține casa asta, doar pentru că locuim în ea, dar nu e deloc așa. Abia acum facem primii pași în a înțelege responsabilitatea pe care o purtăm, atât față de noi, oamenii, cât și față de celelalte specii cu care trebuie să împărțim această unică bucată de rocă în stare să suporte viața. (din universul cunoscut, cel puțin...)

 

Noi, oamenii, avem dificultăți în a ne asuma responsabilitatea, mai ales când e împărțită colectiv. Însă responsabilitatea este a tuturor şi fiecare dintre noi poate face ceva în beneficiul tuturor. Din fericire, lucrurile încep uşor, uşor să se schimbe. Vedem o preocupare din partea companiilor pentru a dezvolta ambalaje care să poată fi reciclate mai eficient sau să se descompună mai repede, limitând astfel cantitatea de deşeuri care sufocă planeta. Vedem oameni care aleg să se implice, în loc să stea pe margine şi să considere că nu e treaba lor să ia atitudine. Vedem ONG-uri care investesc în educaţie şi formarea profesorilor, astfel încât aceştia să poată face o diferenţă în comunitate, generaţie cu generaţie.  Exemple de succes există.

 

Acţiunea de curăţenie la care am participat a reunit reprezentanţi din toate categoriile cheie – elevi şi profesori, voluntari din cadrul Procter & Gamble şi Act for Tomorrow sau, pur şi simplu, oameni care au considerat că a sta acasă nu este o opţiune. Pentru că fac parte din viaţa de zi cu zi, brand-urile Ariel, Lenor şi Fairy au ales să susţină acest demers şi să îşi încurajeze consumatorii să ducă mai departe mesajul întregului proiect: #ORomânieCuratăÎncepeDeAcasă. Mai mult, Ariel, Tide şi alte mărci P&G Fabric Care din Europa au ca scop reducerea consumului de materiale plastice cu pana la 30%, până în anul 2025. Şi nu este singura decizie cu un uriaş impact pozitiv.

 

Așa cum am văzut și în cazul votului, avem puterea de a schimba radical lucrurile prin deciziile pe care le luăm, chiar dacă avem impresia că suntem prea mici pentru a putea face vreo diferență. Zilnic, avem posibilitatea să facem lumea în care trăim mai bună sau mai rea, prin propriile fapte, prin comportament, chit că facem asta la nivel individual sau prin decizii de business. De exemplu,

 

Zilnic, avem ocazia să lucrăm la a ne construi o părere mai bună despre noi, sau putem alege să închidem ochii conștiinței și să continuăm comportamentul distructiv față de casa noastră, față de noi înșine, față de tot ce ne înconjoară. Ține de noi să ne schimbam comportamentul. Nu ne permitem aștepta soluții din alta parte, ține de noi să ne protejăm planeta, animalele, copiii, și totul începe acum, cu următoarea masă pe care o luăm, cu următoarea vizită la supermarket, cu următoarea discuție pe care o vom avea cu prietenii noștri, cu copiii noștri. Educând, informând, conștientizând, vom reuși să ieșim și din asta.

 Am inventat ciocolata, am tăiat atomul, am creat poezia. Ar trebui să începem să fim în stare și să facem curat după noi. :-)

 

#Ad #DoingGoodEveryday #ORomanieCurataIncepedeAcasa

"București, 21 mai 2019 – Procter & Gamble România continuă proiectul de educație ecologică "O Românie Curată Începe de Acasă" în parteneriat cu Act for Tomorrow, organizație non-guvernamentală care activează în domeniul protecției mediului. Campania își propune să atragă atenția asupra importanței colectării selective și reciclării deșeurilor, un demers important atât pentru generațiile de astăzi cât și pentru cele viitoare.  

Campania s-a desfășurat în trei comunități din jurul Bucureștiului - Buftea, Tunari și Bragadiru - unde 685 elevi au învățat în timpul orelor de curs despre beneficiile colectării selective și a reciclării deșeurilor. Obiectivul cursurilor este de a pune bazele unei schimbări pozitive, pe termen lung, a obiceiurilor de acasă.  De asemenea, la ziua de curățenie care a avut loc pe 18 mai în toate cele trei localități, au participat peste 460 voluntari, angajați ai P&G și membri din comunitatea locală, care au colectat mai mult de 2000 de kg de deșeuri.

“Preocuparea pentru un mediu sustenabil este parte din modul nostru de a face afaceri, de zeci de ani“, spune George Carpov, Company Communication Manager. “Suntem prezenți în casele oamenilor în fiecare zi, prin brandurile noastre, precum Ariel, Lenor și Fairy, însă îmbunătățirea vieții presupune și grija pentru comunitățile în care trăim și lucrăm. În luna ianuarie a acestui an, P&G a anunțat o inițiativă majoră, suntem de fapt mândri că ne aflăm printre fondatori - o alianță a companiilor globale din domeniul produselor din materiale plastice și bunuri de larg consum, care are ca scop găsirea de soluții pentru eliminarea deșeurilor de plastic din mediul înconjurător.”, a adăugat George Carpov. 

“Misiunea organizației, "Act for Tomorrow", este aceea de a promova o cultură a responsabilității civice și sociale în rândul cetățenilor și de a-i educa pentru îmbunătățirea calității vieții într-un mod sustenabil. De aceea ne-am alăturat inițiativei P&G. Echipa noastră a organizat sesiuni de formare pentru cadrele didactice, care apoi au susținut cursuri și le-au prezentat elevilor, într-o manieră creativă, informații despre colectarea și reciclarea deșeurilor. Entuziasmul elevilor și implicarea întregii comunități în colectarea deșeurilor la ziua curățeniei sunt cea mai bună dovadă că, într-adevăr, O Românie Curată Începe de Acasă", a declarat Andrei Coșuleanu, Președinte Act For Tomorrow. 

Campania O Românie Curată Începe de Acasă a fost lansată în 2018 la Urlați, județul Prahova, unde P&G are o fabrică ce reprezintă deja un exemplu pozitiv pe plan local, având zero deșeuri rezultate din operațiuni."

Citeşte mai departe ...

Printre cele mai curate forme de zbor ale omului. După inspirație, desigur.

Publicat în Blog

Am fost zilele trecute pe Aerodromul Clinceni și am facut primele mele zboruri cu planorul. Nu am avut răbdare și am pus imediat niște fotografii pe Instagram si Facebook, înainte să postez articolul acesta pe blog.

Cum am ajuns sa zbor cu planorul? M-au contactat cei de la Otter și m-au întrebat dacă am curaj să fac o comandă de pe site-ul lor – www.otter.ro -  în timpul unui looping. 

Say no more! Hold my beer! Vă dați seama că atât a trebuit, să-mi pună cineva la îndoială curajul și să mai și bage un zbor cu planorul, cu așa provocare, în ecuație. :-)

A doua zi m-am prezentat la Clinceni gata să-mi dovedesc bărbăția. Venea și imediat după premiul primit de la Men's Health, așa că am simțit că tine de responsabilitatea mea să dovedesc că nu degeaba am fost numit Man of the year. (Cu această ocazie v-am și anunțat că s-a întâmplat treaba asta cu Man of the year, în cazul în care nu știați - bărbații, tot băieți...) :-)

Despre zborul cu planotul:

Printre cele mai curate, elegante forme de zbor ale omului. Doar cel cu deltaplanul cred că il întrece. Și, desigur, inspirația. :-)

E lin, fără zgomot, fără vibrații, nu poluează. Toată experiența poate fi descrisă destul de bine printr-un singur cuvânt: Eleganță.

Am făcut un zbor cu două looping-uri, în timpul cărora am ajuns la 3G și abia puteam ține ridicată mâna cu telefonul. Forța gravitațională este surprinzatoare tocmai pentru că totul e foarte liniștit în cabină și nu te astepți ca avionul ăla de hartie să poată exercita atâta forță.

Despre comanda de pe Otter.ro: da, am reușit să o fac chiar din primul zbor, care a durat 2-3 minute, al doilea fiind făcut exclusiv pentru plăcerea de a zbura – ca un premiu pentru faptul că am reușit aparent imposibilul. Chiar poți comanda ușor și rapid, indiferent de spațiu și contexte. Există și dovezi foto în articol. Nu că ar fi fost nevoie, dar era păcat să nu pun și fotografii, nu? :-) 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS